Na dno dwóch z nich nakładam 2-3 łyżki odciśniętej z soku kapusty kiszonej, na kapustę układam kaszanki, na kaszanki znów kapustę. Składniki ( na dwie porcje ) - 4 kaszanki - 0.5 kg kapusty kiszonej - 0.5 kg ziemniaków - domowa wegeta, lub inna ulubiona przyprawa do ziemniaków - majeranek - mielona czerwona papryka - sól ( opcjonalnie ) - olej Ja dodatkowo paczuszki z foremkami kładę na tackę do grilla i z wierzchu też przykrywam tacką. A skoro na świeżym powietrzu, to najlepszym sposobem na zabicie głoda jest grill. W trzeciej foremce będą ziemniaki ( ja liczę jedną foremkę ziemniaków na dwie osoby ). Dzisiejsza moja propozycja na grilla, kojarzy mi się właśnie ze schyłkiem lata. Dodatkowo - 3 foremki aluminiowe Wykonanie Foremki aluminiowe smaruję przy pomocy pędzelka delikatnie olejem. A jak powszechnie wiadomo, praca na świeżym powietrzu wzmaga głód.