;). Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej tortowej ( 2,5 szklanki ) 250 g masła, zimnego 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 5 białek, w temperaturze pokojowej 220 g cukru ( 1 szklanka ) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego ( opakowanie 40 g ) 0,5 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego Ciasto podzielić na 2 części - około 60% i 40%, owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 2 godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Z zamrażalnika wyjąć większą część ciasta i zetrzeć je na grubych oczkach tarki na spód formy, wyrównać i lekko przyklepać. Następnie stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy ( wymieszać razem ), łyżka po łyżce, ubijając przez około 20 sekund po każdym dodaniu, aż do wyczerpania cukru. Niesamowicie kruchutkie maślane ciasto, lekka i delikatna budyniowa pianka, aromatyczne maliny - połączenie tak pyszne, choć zarazem proste, że nie można poprzestać na jednym kawałku ;). Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, do momentu, aż składniki zaczną się łączyć i przypominać kruszonkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać przez około 15 - 20 minut na jasnobrązowy kolor. UWAGA : Ciasto można przygotować dzień wcześniej. Formę o wymiarach dolnych około 21x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta z zamrażalnika. Piec przez około 30 - 40 minut w temperaturze 190°C. Następnie po łyżce wsypywać proszek budyniowy ubijając już na niższych obrotach miksera.