Aby uzyskać pełnię smaku obrane z kolby ziarna najpierw duszę powoli na maśle wraz z cebulką i selerem naciowym, a następnie długo gotuję w warzywnym bulionie wraz z ziemniakami, które sprawiają, że jest jeszcze bardziej gęsta i pożywa. To właśnie kolendra, kumin, wędzona papryka, cynamon i kurkuma sprawiają, że ta zupa krem z kukurydzy jest niezwykle aromatyczna i tak pyszna, że będziecie prosić o dokładkę. Taka kukurydza prosto z kolby jest znacznie słodsza i sprawia, że potrawa nabiera smaku, który można uzyskać tylko o tej porze roku. 😉 Dla zaostrzenia smaku krem z kukurydzy podałem z pikantnymi marynowanymi papryczkami jalapeño. Ta zupa krem z kukurydzy jest na to doskonałym dowodem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.food2.pl/2020/09/zupa-krem-z-kukurydzy.html