Karkówka w pomidorach – składniki: 1,5 kg karkówki 5 pomidorów malinowych 5 średniej wielkości cebul 800 ml ulubionego keczupu (używam domowego keczupu z cukinii – zobacz tutaj) pół szklanki wody do keczupu gruboziarnista przyprawa do karkówki – 2 łyżki oliwa. Karkówka w pomidorach to przepis, który zachwyca prostotą – mięso doprawiamy, układamy w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie z pomidorami i cebulą, a całość zapiekamy w keczupie. Karkówka w pomidorach – wykonanie: Karkówkę naszykować dzień wcześniej. A oprócz tego, że przepis jest banalnie prosty, jest też naprawdę wart spróbowania ze względu na smak. Zobacz także: Karkówka przekładana Karkówka przekładana Karkówka w kapuście kiszonej Szarpana wołowina Karkówkę w keczupie wstawić do piekarnika na 100 minut (temperatura 180 stopni). Na dno wyłożyć połowę karkówki, przykryć ją połową pomidorów malinowych oraz cebuli. Pokroić ją w plastry, oprószyć przyprawą i skropić oliwą.