Puszyste placuszki z twarożkiem i brzoskwiniami

Picante-

Śniadania

09.09.2020 11:25

Puszyste placuszki z twarożkiem i brzoskwiniami

Składniki: Placuszki: - 2 szklanki kefiru lub maślanki naturalnej - około 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1-2 łyżki cukru - 1 jajko - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - olej do smażenia - około 350 g twarogu sernikowego z wiaderka - cukier lub miód do smaku - opcjonalnie: 1 łyżeczka pasty waniliowej - dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie Wykonanie: Wszystkie składniki na placuszki mieszamy ze sobą w misce do połączenia składników. Następnie na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju smażymy placuszki, z dwóch stron, na złoty kolor. Na pewno poznaliście już moją słabość do wszelkiego rodzaju placuszków, no ale jak tu się oprzeć takiej wieżyczce pulchnych, słodkich pankejków przełożonych serkiem i owocami? Smarujemy porządną łyżką serka (wymieszanego z miodem lub cukrem i wanilią).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/09/puszyste-placuszki-z-twarozkiem-i.html