Składniki: Ciasto: - 200 g masła - 200 g cukru pudru - 3 jajka - 400 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 170 ml mleka - 170 ml jogurtu naturalnego - około 500 g czerwonej porzeczki - 80 g zimnego masła - 80 g cukru pudru - 100 g mąki krupczatki Wykonanie: Masło i cukier puder ucieramy mikserem aż powstanie jasna, puszysta masa. Co prawda sezon na porzeczki już się skończył, ale jeśli uda Wam się jeszcze gdzieś na bazarku znaleźć ostatnie czerwone kiście, złapcie je szybko pod rękę, przynieście do swojej kuchni i przygotujcie to ciasto ;-) Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, wykładamy na nim porzeczki. a jeśli nie - zawsze możecie użyć mrożonych porzeczek, lub też zamieńcie je na śliwki, brzoskwinie czy nawet jabłka.