Quesadillas z farszem z mięsa mielonego, warzywami i czarną fasolą

Picante-

Obiad

17.07.2019 10:59

Quesadillas z farszem z mięsa mielonego, warzywami i czarną fasolą

Składniki: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - około 1/2 szklanki bardzo ciepłej wody - 2 łyżki oliwy - duża szczypta soli - 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego - 200 g czarnej fasoli - 2 marchewki - 1/2 puszki kukurydzy - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego - 1/2 szklanki wody - około 200 g tartego sera żółtego - po 1 łyżeczce ziół prowansalskich, suszonej bazylii, papryki słodkiej i ostrej - 2 listki laurowe - sól, pieprz - 2 łyżki oleju - do podania: jogurt naturalny, natka pietruszki Wykonanie: Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Quesadillas na tortillach domowej roboty, wbrew pozorom nie wymaga ani zbyt wiele czasu na przygotowanie, ani tym bardziej szczególnych umiejętności, więc serdecznie Was zapraszam do wypróbowania przepisu. Zarabiamy ciasto, wyrabiamy je kilka minut, a następnie owijamy w folię i odkładamy na około 10 minut. Smażymy je na suchej patelni, z dwóch stron, po około 40 sek z każdej. Zdejmujemy z patelni, kładziemy na talerz, kroimy na części, podajemy z jogurtem i natka pietruszki. Kładziemy na rozgrzanej patelni (lekko posmarowanej olejem) i smażymy około 2-3 minuty.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2019/07/quesadillas-z-farszem-z-miesa-mielonego.html