Kluski szpinakowe

Joanna
Dania mączne
07.09.2020 12:52
Kluski szpinakowe

Składniki: 230g półtłustego twarogu 150g mąki 2 małe jajka 1 płaska (mała) łyżeczka soli 2 garści szpinaku 1 łyżka oleju smakowego czosnkowego 2 szczypty pieprzu Ja najpierw sprawdzam ile jest po terminie i w zależności od tego co to jest- otwieram i sprawdzam nie tylko wygląd, ale i smak. Na szczęście kompletnie nic mu się nie działo, więc postanowiłam przygotować z niego kluski, które wykorzystałam do zupy pomidorowej. Jeśli chcemy słodką wersję- nie dodajemy do ciasta pieprzu i oleju czosnkowego, a ugotowane okraszamy roztopionym masłem i cukrem kryształem. Ja robiłam je na trzy razy- jak pierwsze wypłynęły, to wyciągałam łyżką cedzakową i robiłam kolejną porcję. Tak było ostatnio z kostką sera, który był 3 dni po terminie. Jeśli nie wyczuwam nic niepokojącego, to oczywiście wykorzystuję ;)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2020/07/kluski-serowo-szpinakowe.html?m=1