Składniki na boloński garnek – szybkie danie jednogarnkowe: 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku 1-2 pomidory 2 szklanki wody 300 g makaronu sól, pieprz, papryka ostra, oregano bazylia, przyprawa do mięsa mielonego olej do smażenia Przygotowanie: W większym garnku smażymy mięso mielone, jak już nam się podsmaży, to do tego samego garnka dodajemy pokrojone w talarki pieczarki. Boloński garnek – szybkie danie jednogarnkowe składa się z mięsa mielonego, pieczarek i makaronu. Jak już pieczarki puszczą trochę wody i ona odparuje, to dodajemy pozostałe składniki z wyjątkiem makaronu. Największą zaletą tego dania jest to, że przygotowuje się je w jednym garnku!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2016/11/bolonski-garnek-szybkie-danie-jednogarnkowe/