Orzechowiec znad Sekwany

Beata
Ciasta
07.09.2020 10:53
Orzechowiec znad Sekwany

200 g wiórków kokosowych Składniki na ciasto orzechowe: · 5 białek · 3 łyżki cukru · 1 łyżeczka proszku do pieczenia · 2 łyżki bułki tartej · 180 g orzechów włoskich Składniki na masę: · 2 szklanki mleka · 5 żółtek · 1 budyń waniliowy · 3 łyżki cukru · 2 ½ łyżki mąki pszennej · 400 g margaryny Składniki na ciasto: · 2 ½ szk. maki pszennej · 200 g margaryny · 6 żółtek · 1 łyżeczka proszku do pieczenia · ½ szk. cukru pudru Składniki na ciasto kokosowe: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy, ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy, układamy na dnie blaszki i każdą z osobną pieczemy 20 minut w 180 °C. · 6 białek · 1 szklanka cukru · Składniki na polewę: · 2 czekolady mleczne · 1 szk. Przełożenie placka: 1. Na dnie blaszki układamy cisto kruche, smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto kokosowe. Sposób przygotowania ciasta orzechowego: 1. Białka ubijamy mikser razem z cukrem, następnie dodajemy proszek do pieczenia, bułkę tartą, oraz pokruszone drobno orzechy. Sposób przygotowania ciasta kokosowego: 1. Białka ubijamy razem z cukrem dodajemy wiórki kokosowe mieszając delikatnie łyżką. Ponownie smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto orzechowe, rozprowadzamy resztę masy i na koniec placek kruchy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/09/orzechowiec-znad-sekwany.html