Ciasto z jabłkami i orzechami

Karolina
Ciasta
04.09.2020 19:10
Ciasto z jabłkami i orzechami

¾ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 200 g masła 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej ¾ szklanki mielonych orzechów 3 jajka 2 średnie jabłka 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Sok z 1 cytryny Uwaga: szklanka 200 ml Jabłka myję i obieram, a następnie trę na tarce jarzynowej o dużych oczkach (jabłka od razu skrapiam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały, i mieszam). Niesamowicie aromatyczne ciasto, wilgotne i doskonałe w smaku – ciasto z jabłkami i orzechami smakuje nie tylko jesienią 😊 Składniki: Całość dokładnie mieszam. Foremkę keksową (długość 30-35 cm) wykładam papierem do pieczenia i przelewam do niej ciasto, które wstawiam następnie do piekarnika na 60 minut. Miękkie masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę, dodaję po jednym jajku cały czas ucierając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/ciasto-z-jablkami-i-orzechami/