Rożki drożdżowe z budyniem - składniki na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 40 g drożdży - 0,5 szklanki letniego mleka - 2 łyżki miodu - 2 żółtka - 100 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego - szczypta soli Rożki drożdżowe z budyniem - składniki na nadzienie budyniowe: - 60 g proszku budyniowego waniliowego - 600 ml mleka Rożki drożdżowe z dodatkiem budyniu waniliowego, które są tak pyszne, że w kilka chwil znikają z talerza. Dodatkowo: - cukier puder Jak zrobić rożki drożdżowe z budyniem? - W pierwszej kolejności przygotuj rozczyn z drożdży. - Do dużej miski przesiej mąkę z solą, dodaj resztę miodu, żółtka i wyrośnięty rozczyn z drożdży. - Ciasto przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, by wyrosło. Wymieszaj, przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. - Rożki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj proszki budyniowe z cukrem.