Ciasto jest jednak mało słodkie, więc jeśli potrzebujecie trochę więcej słodyczy, to proponuję dodatkowo 2 łyżki ksylitolu) 1 jajko 1 szczypta soli ½ szklanki oleju 1 ¼ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kakao (w zależności, jak intensywnie kakaowe ciasta lubicie 😊 ) 3 garście orzechów, siekanych lub całych Uwaga: szklanka 200 ml Banany rozgniatam widelcem, dodaję do nich olej, jajko i sól i mieszam. Do masy bananowej wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, kakao i orzechy i całość mieszam tylko do połączenia składników. Małą keksówkę (25 x 12 cm) wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, następnie wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Ciemne ciasto bananowe gotowe.