Ok, już podaję przepis jak one powstaly. – 2 kolorowe cukinie – 2 łyżki majonezu – 1 jajko – bułka tarta 60g – parmezan 60 g – sól i pieprz do smaku Cukinię myjemy, kroimy w słupki. W jednej miseczce mieszamy bułkę tartą z parmezanem ,a w drugiej jajko z majonezem. Nasze cukiniowe słupki, obtaczamy w jajku z majonezem, a następnie w bułce tartej z parmezanem. Gdybyście szukali łyżki w zupie to zapraszam was na mój: fanpage https://www.facebook.com/lyzkawzupie/ instagram https://www.instagram.com/lyzkawzupie/ blog https://lyzkawzupie.art.blog/ Codziennie nowe przepisy wegetariańskie, wegańskie. Frytki z cukini idealnie pasują na szybką przekąskę, lub do obiadu. Wikipedia mówi że kabaczek, cukinia – odmiana dyni zwyczajnej.