Szarlotka z lukrem

Patrycja
Ciasta
01.09.2020 22:02
Szarlotka z lukrem

jajko 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śmietana 18% 2 łyżki, skórka starta z pomarańczy 2 łyżki, nadzienie: jabłka obrane i starte 1 kg, lukier: cukier puder 1 szklanka, sok z cytryny 3-5 łyżek, dodatkowo: mąka pszenna do podsypywania, bułka tarta 2 łyżki, Sposób przygotowania: Jeśli lukier będzie zbyt płynny to dodajemy więcej cukru pudru, a jeśli będzie zbyt gęsty to dodajemy więcej soku z cytryny. Jeśli macie dużo jabłek do wykorzystania to pakujcie je do słoików na zimę, bo cena jabłek idzie w górę w bardzo szybkim tempie. Na ciasto wykładamy lekko odciśnięte jabłka i przykrywamy drugim rozwałkowanym ciastem, które przenosimy na ciasto za pomocą wałka. Ciasto schładzamy w lodówce przez 1 h. a następnie dzielimy na dwie części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/09/szarlotka-z-lukrem.html