Składniki: bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, ser żółty starty 6 łyżek, jajko 1 szt, bułka czerstwa 1 szt, mleko lub woda do namoczenia bułki, majeranek do smaku, sól i pieprz do smaku, mąka pszenna pół łyżki, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Sposób przygotowania: Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub w wodzie. Następnie za pomocą łyżki wyciągamy miąższ z bakłażana i miksujemy go na gładką masę z dodatkiem odciśniętej bułki. Bakłażana grillujemy w całości lub przekrawamy na pół, a następnie wkładamy na grilla lub do piekarnika i pieczemy do miękkości. Szczerze mówiąc nie jestem fanką bakłażana, ale kotleciki z nim w roli głównej bardzo mi smakują.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/11/kotlety-z-bakazana-z-serem-zotym.html