Wyszło smacznie i kolorowo, choć ta początkowa, dosyć duża ilość warzyw, po zmieszaniu z makaronem, gdzieś mi się straciła. 400-500 g makaronu spaghetti 2 cienkie cukinie 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mały bakłażan 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 pomidory olej/masło klarowane sól, pieprz ulubione zioła świeża kolendra lub natka pietruszki Cebulę kroimy w piórka. Cukinię, marchewkę, bakłażana oraz papryki kroimy na cienkie paseczki (najlepiej maszynką do julienne). Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż, przelewamy wrzątkiem, po chwili usuwamy skórkę i gniazda nasienne. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Gdy warzywa się zeszklą dodajemy cukinię oraz bakłażana. Chciało mi się takiego prostego makaronu. Podsmażamy marchewkę, cebulę oraz papryki. Doprawiamy ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Można też podlać niewielką ilością sosu sojowego.