😊 Składniki: kasza jaglana 1 szklanka, woda 2 szklanki, pomidory 2 szt, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, pieprz ziołowy pół łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, sos sojowy do smaku, oliwa z oliwek lub olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do momentu aż pochłonie całą wodę i będzie miękka. Pomidory zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 minuty, a następnie odcedzamy i ściągamy skórkę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy i dusimy aż pomidory będą miękkie. Tym razem zrobiłam pastę z dodatkiem duszonych pomidorów, cebulki, czosnku i oczywiście obowiązkową mieszanką przypraw. Oj taaak, przyznaje się że jestem kaszomaniakiem, a w szczególności kaszy jaglanej!