Składniki: - ulubione pieczywo - kremowy serek typu Almette - 2-3 łyżki jogurtu greckiego - szynka dojrzewająca np. parmeńska, serrano, szwardzwaldzka - ser pleśniowy typu blue - ciemne winogrono bezpestkowe - miód - orzechy włoskie Wykonanie: Połączenie słonego ze słodkim: wytrawne grzanki z szynką i winogronem, które idealnie sprawdzą się na wrześniowe śniadanie, a nawet obiad. Całość podgrzewamy na sporym ogniu przez 4-5 minut (zdejmujemy z ognia gdy skórka winogrona zacznie pękać). Smarujemy je serkiem, kładziemy plasterki szynki, winogrono, posypujemy pokruszonym serem blue oraz posiekanymi orzechami włoskimi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/09/jesienne-grzanki-z-serem-plesniowym.html