Składniki (na dwie porcje deseru): ⦁ około 2 szklanki jogurtu naturalnego ⦁ 1/2 szklanki nasion chia ⦁ 2 łyżeczki kawy Inka klasyczna ⦁ około 70 ml gorącej wody ⦁ 1 szklanka malin Warstwowy deser kawowy, z jogurtem naturalnym, nasionkami chia i owocami, który przygotowaliśmy dla Was razem z kawą Inka jest nie tylko pyszny, ale także bardzo zdrowy. ⦁ 1 puszka bardzo mocno schłodzonego mleka kokosowego ⦁ 4 łyżeczki ksylitolu Wykonanie: Druga połowa sierpnia właśnie przed nami - wakacje powoli chylą się ku końcowi, więc tym bardziej powinniśmy korzystać z każdej wolnej chwili na świeżym powietrzu. Wierzch dekorujemy śmietanką z mleka kokosowego (możemy nałożyć ją łyżką, lub przełożyć do szprycy, aby uzyskać bardziej efektowny wygląd). Do wysokich szklanek nakładamy warstwę zmiksowanych owoców, następnie warstwę kawową i ponownie cienką warstwę ze zmiksowanych owoców. Następnie dodajemy ją do jogurtu naturalnego, wsypujemy nasionka chia i wszystko mieszamy. Odstawiamy na około 3-4 godziny, aby nasionka chia napęczniały.