Ciasto: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki ciemnego kakao szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki ksylitolu/erytrytolu 1 jajko 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka Krem: 250 g serka mascarpone 4 łyżki ksylitolu/erytrytolu Do osobnego naczynia przesiać mąki, kakao, sól oraz proszek do pieczenia oraz dokładnie wszystko wymieszać. Mascarpone przełożyć do miski, dodać ksylitol i ubijać mikserem na puszystą masę (około 5 minut). Masę wylać do tortownicy wyłożonej papierem i piec przez ok. 40 - 45 minut do suchego patyczka. Z góry ściąć niedużą kopułkę ciasta wyrównując wierzch ciasta. Dodać ksylitol i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia się składników.