Składniki na ciasto Cappuccino bez pieczenia (blaszka o wym. 24×24 cm) Krem cappuccino: 700 ml śmietany 30% 500 g mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 100 ml gorącej wody 5 łyżek (50 g) Ciasto Cappuccino bez pieczenia na herbatnikach z masą na bazie sera mascarpone i bitej śmietany jest szybkie i proste do zrobienia, a jakie smaczne! Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki układamy herbatniki, następnie połowę kremu cappuccino, znowu herbatniki, krem i herbatniki. Ponadto: około 250 g herbatników, 2 łyżki kakao Przygotowanie Krem cappuccino: Przed przygotowaniem kremu, ser mascarpone i śmietana powinny być dobrze schłodzone w lodówce. Bita śmietana: 350 ml śmietany 30% łyżeczka żelatyny 100 ml gorącej wody 50 g cukru pudru Tak samo jak wcześniej, śmietanę ubijamy mikserem na wysokich obrotach, aż zrobi się sztywna. Śmietanę ubijamy mikserem na wysokich obrotach, aż zrobi się sztywna. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, następnie wlewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie i schłodzoną żelatynę.