Łosoś z brązowym ryżem i kolorową sałatką

Natalia
Obiad
28.11.2016 18:46
Łosoś z brązowym ryżem i kolorową sałatką

Składniki (2 porcje): ok. 300 g filetu z łososia 100 g ryżu brązowego lub pełnoziarnistego marynata do łososia: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny Sałatka: pół opakowania roszponki pół czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych mała puszka kukurydzy konserwowej z czerwoną fasolką 1/2 awokado 2 łyżki oliwy Wykonanie: Filet z łososia przekroić na dwie równe części, które następnie umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami soku z cytryny. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę i wrzuc ić do miski z roszponką, dodać awokado i małą puszkę kukurydzy z czerwoną fasolką. Łosoś pieczony jest w pysznej marynacie wykonanej z sosu sojowego i soku z cytryny. Choć zima zbliża się wielkimi krokami, a za oknem już można dopatrzeć się pierwszego śniegu, to u mnie na talerzu króluje prawdziwie wiosenna i kolorowa sałatka z mnóstwem przepysznych warzyw. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Przyprawy połączyć z oliwą i polać po sałatce. Bardzo smaczna i pełnowartościowa propozycja na obiad, którym naprawdę można się najeść.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2016/11/pieczony-osos-z-brazowym-ryzem-i.html