Murzynek z masą jogurtową i malinami

Ewa
Ciasta
26.08.2020 8:18
Murzynek z masą jogurtową i malinami

mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu wanilinowego Masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 op. budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru Co prawda warstwa jogurtowa spłynęła mi na dno, a miała zostać na górze ciasta, ale absolutnie nie umniejszyło to smaku ciasta. W 2-3 turach dodajemy je do masy kakaowej, łączymy za pomocą szpatułki, delikatnie mieszając. Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Większą część ciasta kakaowego wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto: 250 g masła 1 i 1/2 szkl. Dodatkowo: 250-300 g malin W garnku umieszczamy masło, wodę, cukier oraz kakao. Do przestudzonej masy dodajemy żółtka oraz ekstrakt waniliowy, mieszamy rózgą kuchenną. cukru 2 łyżki kakao 1/2 szkl. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto szybko się robi, a co najważniejsze wychodzi wilgotne i bardzo smaczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/08/26/murzynek-z-masa-jogurtowa-i-malinami/