Cukinia faszerowana tuńczykiem zapiekana w piekarniku

Agnieszka
Obiad
20.08.2020 18:04
Cukinia faszerowana tuńczykiem zapiekana w piekarniku

2-3 podłużne cukinie puszka tuńczyka pół puszki kukurydzy cebula łyżka masła klarowanego łyżka oliwy świeży rozmaryn (3-4 gałązki) zioła włoskie sól, pieprz Dziś jednak zaproponuję ją Wam w bardziej tradycyjnej formie: faszerowaną i zapiekaną w piekarniku z aromatycznym rozmarynem i ziołami włoskimi :) Łódki cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem lub w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W tym czasie przekrawamy wzdłuż cukinie, wydrążamy środki i je wrzucamy na patelnię. Na patelnię do posmażonej cukinii z cebulą dodajemy tuńczyka i odsączoną kukurydzę. Na głębokiej patelni podgrzewamy masło i wrzucamy cebulkę, a następnie przyprawiamy ją solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://surowkowezycie.blogspot.com/2020/07/cukinia-faszerowana-tunczykiem.html