Składniki (10-12 sztuk): 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki owsianej 1/4 szklanki kakao szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 - 3/4 szklanki ksylitolu 1 jajko 3 łyżki roztopionego masła lub oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka roślinnego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 szklanki drobno startej cukinii Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Muffinki to taka mini wersja na raz pysznego, mocno czekoladowego brownie z cukinii, na które przepis pojawił się na blogu rok temu i które bardzo gorąco polecam - Brownie z cukinii . Tym razem zdecydowałam się więc, przygotować również muffinki, które można łatwo chwycić i przekąsić w każdej chwili, albo wygodnie zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Muffinki lub brownie z cukinii w sezonie na to warzywo są po prostu obowiązkowe :)