Polecam! Pikantne ogórki z chili (bez pasteryzacji) - składniki: - 3 kg ogórków gruntowych - 4 łyżki soli - 1,5 szklanki octu 10% - 8 łyżek oleju - 3,5 szklanki cukru - 1 główka czosnku - 1 opakowanie chili (15 g) Jak zrobić pikantne ogórki z chili (bez pasteryzacji)? - Ogórki dobrze umyj i pokrój w dość grube plastry. - Ogórki z zalewą odstaw na około 8 godzin, co pewien czas przemieszaj zawartość garnka. Mocno pikantne ogórki z chili i czosnkiem, niewymagające pasteryzowania, to prawdziwy hit w moim domu! Każdego roku przygotowuję je z co najmniej potrójnej porcji, bo znikają w mig.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/08/pikantne-ogorki-z-chili-bez-pasteryzacji.html