120 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dobrej jakości 3 jajka 200 ml mleka 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 12 dużych malin Lukier: 80 g cukru pudru 2-3 łyżki wrzątku kilka kropili soku z cytryny (opcjonalnie) maliny do dekoracji PRZYGOTOWANIE Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Te babeczki waniliowe z lukrem i malinami wspaniale nadają się do zabrania ze sobą na piknik lub grilla. Babeczki waniliowe z tego przepisu można oczywiście podać z dowolnymi innymi owocami, na które trwa akurat sezon. Kolejno dodaj ekstrakt waniliowy oraz jajka, wbijając je jedno po drugim i po każdym miksując, aby dokładnie połączyło się z masą. 😉 Babeczki waniliowe z lukrem i malinami Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 4.0 /5 ( 3 zagłosowano ) Świetnie smakują nawet na drugi lub trzeci dzień (oczywiście jeżeli uda się je Wam do tego czasu przechować). Przybrane lukrem i malinami wyjątkowo ładnie się prezentują i wprost nie można im się oprzeć. Przygotowując je, pamiętajmy o składnikach dobrej jakości; szczególnie mam na myśli tutaj ekstrakt waniliowy. Składniki na lukier utrzyj ze sobą i polej nim przestudzone babeczki. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz solą i dodaj do maślanej masy. Nie polecam również zamiany masła na inne tłuszcze roślinnego pochodzenia.