Polecane przepisy: – przepis na gofry – klasyczne słodkie – szakszuka – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – racuchy drożdżowe – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami Ilość porcji: około 10-12 gofrów, w zależności od wielkości Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 1 szklanka mąki – 3/4 szklanki mleka – 200 g liści szpinaku (możesz użyć mrożonego) – 1 jajko – 2 łyżki oleju – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Do blendera włóż liście szpinaku świeżego lub mrożony szpinak, dodaj olej i zblenduj na jednolitą masę bez grudek. 😉 Zobacz także przepisy na inne gofry tego typu: wytrawne gofry, gofry z jajecznicą czy gofry z szynką parmeńską. Bardzo często korzystacie z przepisu na gofry wytrawne, który na tyle super się sprawdza że tym razem sprawdzony przepis uzupełniłam o szpinak, dzięki czemu gofry nabrały ciekawego smaku i pięknego zielonego koloru. SMACZNEGO PROPOZYCJA PODANIA: gofry smakują idealnie z świeżymi listkami szpinaku, wędzonym łososem, jajkiem ugotowanym na miękko i sosem majonezowym (4-5 łyżek jogurtu, 2-3 łyżki majonezu, 1 łyżka wasabi).