Lekko solimy i odstawiamy na ręcznik papierowy, przecięciem do dołu, na około 20-30 minut. Ponownie wstawiamy do piekarnika, na kolejne 10 minut, aż do roztopienia się sera (lub nieco dłużej, jeśli cukinia jest wciąż twarda). 3-4 cukinie około 500 g piersi kurczaka 250-300 g tartej mozzarelli kilka pomidorków koktajlowym zioła prowansalskie sól, pieprz Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie cukinie rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po tym czasie obsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/07/22/cukinia-faszerowana-kurczakiem-mozzarella-i-pomidorkami/