Jajka faszerowane szynką

Ewa
Przekąski
30.03.2021 18:49
Jajka faszerowane szynką

Farsz z dodatkiem szynki, oprócz pieczarkowego, jest jednym z moich ulubionych. Jajka faszerowane szynką to smaczna propozycja na Wielkanoc lub pomysł na przystawkę na rodzinne uroczystości. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a do przygotowania potrzebne będzie tylko kilka ogólnie dostępnych składników. Jestem pewna, że i Wam będą one smakować. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy wzdłuż na pół. Szynkę kroimy w drobniutką kostkę. Większą część dodajemy do żółtek. Dodajemy majonez oraz ketchup. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masą napełniamy białka jajek (można za pomocą łyżeczki, można też przełożyć masę do rękawa …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/03/30/jajka-faszerowane-szynka/