Jakiś czas temu, kiedy pierwszy raz przygotowałam jajka po szkocku , pisałam, że żałuję iż zrobiłam je tak późno. Mega mi to danie smakowało, nawet pomimo tego, że dopiero po fakcie dowiedziałam się, że jajko powinno być z płynnym żółtkiem, a nie ugotowane na twardo 😉 Bazując trochę na tej idei, przygotowałam kolejne danie z mięsem mielonym i jajkiem, dodatkowo zawijając je w ciasto francuskie i zapiekając. Wyszło superowo, Fajne i na ciepło i na zimno. - 1 op. ciasta francuskiego xl - około 400-500 g łopatki wieprzowej - 5-6 niedużych jajek - 1 mała czerwona papryka - 1-2 łyżki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2022/03/31/jajka-otulone-miesem-zapiekane-w-ciescie-francuskim/