Zupa porowa z parówkami

Ewa
Zupy
21.10.2017 12:06
Zupa porowa z parówkami

I choć ogólnie rzecz biorąc fanką zup nie jestem, tą zwykle zjadam podwójną porcję, bo smakuje wyśmienicie. ok. 2 l bulionu 2 duże lub 3 mniejsze pory 2 cebule 3 ziemniaki 2 serki topione (po 100g każdy) 4-5 parówek pieprz, sól Oczyszczone pory kroimy na półplasterki. Na sam koniec w małym garnuszku mieszamy rozdrobnione na mniejsze kawałki serki topione razem z chochelką gorącej zupy. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i podsmażamy cebulę. Jedna z pierwszych zapisanych w moim kulinarnym zeszycie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/10/21/zupa-porowa-z-parowkami/