Do dzieła ;-) Składniki: Pasta z bobu: - około 300 g ugotowanego i obranego z łupinek bobu - 2-3 ząbki czosnku - sok z 1/2 cytryny lub limonki - pęczek natki pietruszki - oliwa - sól, pieprz - można też dodać garść orzeszków piniowych/nerkowców (ale można też pominąć ten dodatek) - ulubione pieczywo - jajka - masło - sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki na pastę umieszczamy w wysokim naczyniu, miksujemy blenderem na gładką (lub nie do końca gładką - to zależy od Was) pastę. Ja podałam ją z jajkiem sadzonym (w tej wersji śmiało może stanowić pożywny obiad), ale zamiast jajka świetnie sprawdzą się także warzywa. Pasta z bobu, super łatwa w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się do śniadaniowych grzanek. Na maśle smażymy jajka sadzone, doprawiamy solą i pieprzem.