Pavlova z mango

Picante-
Desery
04.12.2018 10:07
Pavlova z mango

W dzisiejszym wpisie mamy przepis na bezę, więc tutaj ciężko mówić o wyzwaniu dla miksera, bo z ubiciem białek chyba każdy powinien sobie poradzić, ale oprócz bezy wyrabiałam w nim także ciasto na oponki serowe oraz zwykłe drożdżowe i sprzęt nie miał żadnych problemów z ich wyrobieniem. Tak więc podrzucam przepis na Pavlovą, a Wy wpadnijcie na stronę sklepu Vintage Cuisine, może znajdziecie coś dla siebie ;-) Składniki: - 5 białek - 250 g drobnego cukru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki soku z cytryny - 250 g serka mascarpone - 300 ml śmietany kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 2 dojrzałe mango - mięta do dekoracji Wykonanie: Właśnie poszerzył się asortyment i w sklepie online możecie już dostać nowe cuda: maszynkę do mielenia mięsa, mega designerskie radio, wagę oraz coś, obok czego chyba żadna gospodyni domowa nie będzie potrafiła przejść z obojętną miną: mikser planetarny! Mamy grudzień, okres przedświątecznych zakupów, myślę, że bardzo dobrze się składa, bo chciałabym Was dziś zapoznać z nową linią produktów marki Vintage Cuisine. Wykładamy na bezę, na wierzchu układamy mango pokrojone w paski. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wykładamy pianę i formujemy z niej kształt koła. Na koniec do piany dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, łączymy z mascarpone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/12/pavlova-z-mango.html