Składniki na sos: 4 łyżki przecieru pomidorowego 8 łyżek wody 3 łyżki cukru 3 łyżki octu 3 łyżki sosu sojowego ciemnego Przygotowanie: Karkówkę kroimy na kawałki, a następnie obtaczamy ją w ziołach i zostawiamy na minimum 3-4 godziny (najlepiej na noc) w chłodnym miejscu lub lodówce. Jak już się nam ładnie zamarynuje i trochę skruszeje, to obtaczamy ją w mące i obsmażamy z każdej strony na rumiany kolor. Składniki na pieczoną karkówkę z pieczarkami: 1,5 kg karkówki 0,5 kg pieczarek 3 duże cebule papryka słodka, czosnek, majeranek, cząber sól, pieprz Mięso powinno być kruche i rozpływające się w ustach, natomiast warzywa ładnie spieczone 😉 Naczynie żaroodporne z zawartością wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 2 godziny. Następnie na mięso kładziemy pokrojone w talarki pieczarki.