Z dużą porcją błonnika, bez cukru - pysznie i zdrowo!380 g mąki (200 g orkiszowej 1050+180 g pełnoziarnistej płaskurki)150 ml mleka25 g drożdży1/2 łyżeczki soli2 łyżki miodu/cukru60 g masła1 jajko+1 żółtko1 szklanka truskawek3 łyżki dżemu z płatków różgarść orzechów włoskichPrzygotowanie: ciasto przygotuj wg przepisu na podstawowe ciasto drożdżowe wg przepisu z bloga z podanych wyżej składników truskawki umyj, odszypułkuj i pokrój na małe kawałki. Tak jak wszystkie moje słodkości bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej, tym razem z dodatkiem mąki pełnoziarnistej z płaskurki. Zwiń w rulon, następnie potnij ostrym nożem na 3-4 cm kawałki i od razu układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.