ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 25 g. drożdży 350 g. mąki pszennej (użyłam typ 500) + 2 łyżki 50 g. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę i podzielić na 8 części. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Przepis z którego korzystałam, znajdziecie na blogu Dieta Moja Pasja. Tym razem, bułeczki z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Piekłyśmy je z dziewczynami z Domowej piekarni. Drożdże wkruszyć do ciepłej wody, dodać cukier i 2 łyżki mąki. Bułeczki są miękkie, nawet na drugi dzień. Dobrze się z nim pracuje, nie trzeba podsypywać mąką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/07/buki-pszenne-z-maka-ziemniaczana.html