Polecam!2 filety z kurczaka1 pęczek koperku2 łyżki masła klarowanego2 łyżki mąkisól, pieprz, słodka papryka w proszku, curry,200 ml śmietany kremówki100 ml wody1 łyżeczka Vegety Natur z czosnkiem1 cebula1 ząbek czosnkuPrzygotowanie: U mnie puree ziemniaczane i sałatka z buraczków SMACZNEGO ! Bitki z kurczaka to tani, pyszny i łatwy do przygotowania obiad z jednej patelni. Sos jest aksamitny i bardzo aromatyczny, mięsko mięciutkie rozpływające się w ustach, a przygotowałam go z dodatkiem cebulki i czosnku. Odstawić na bok przynajmniej na 30 minut każdy kawałek obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i obsmażyć na gorącym maśle. każdy filet z kurczaka przciąć w poprzek pod skosem Dusić mięso do miękkości 20 minut pod koniec dodać posiekany koperek podawać z ulubionymi dodatkami.