Składniki: - około 300 g makaronu typu tagliatelle (może być też spaghetti i w zasadzie każdy inny rodzaj, jaki lubicie) - około 400 g pomidorków koktajlowych - 200 ml passaty pomidorowej - 2 kulki mozzarelli - 2-3 ząbki czosnku - oliwa - ocet balsamiczny - sól, pieprz Wykonanie: Pomidorki układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Następnie dodajemy passatę, gotujemy około 10 minut aż sos nieco się zredukuje. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy posiekany czosnek, smażymy minutę. Na wierzchu kładziemy upieczone pomidorki i porwaną na kawałki mozzarellę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/07/makaron-tagliatelle-z-pieczonymi.html