Tutaj występują w wersji soute, ale na świąteczny stół możecie je przygotować np. z bezą włoską, jak tutaj: PRZEPIS NA MUFFIINY Z BEZĄ WŁOSKĄ, lub zrobić im inną świąteczną dekorację, która już w najbliższych dniach pojawi się na blogu - zaglądajcie, na pewno Wam się spodoba :-) Składniki: - 100 g masła - 200 g czekolady deserowej - 200 g mąki pszennej - 130 ml mleka - 80 g cukru - 2 łyżki kakao - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody Wykonanie: Do jednej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, dodajemy cukier i mieszamy. Wchodząc powoli w klimat maku, sernika, czekolady i cynamonu na początek podrzucam Wam przepis na czekoladowe muffiny. Do sypkich składników powoli wlewamy masę jajeczną, mieszamy za pomocą rózgi kuchennej do połączenia składników i powstania gładkiej, lejącej masy. Do drugiej miski wbijamy jajka, miksujemy je mikserem 2 minuty.