Ilość porcji 8 i więcej osób Kalorii na 100g 50 5 from 2 votes Słone precle Potrzebne składniki Na ciasto 500 g mąki pszennej 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru 100 g smalcu wieprzowego 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli kminek lub sezam (do posypania) Solanka – do smarowania 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżka soli Słone precle wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mniej więcej ja podzieliłem na 32 kawałki dzieląc co chwilę na pół, każdy kawałek. Ułożyłem precle na blaszce wyłożonej papierem w odległości 3 cm od siebie. Nie zostawiają poczucia, że zaraz trzeba się coś napić, więc nie powodują spożycia tego piwa w nadmiernych ilościach. Wyrobiłem ciasto, przykryłem i zostawiłem na 30 min. do wyrośnięcia. Wstawiłem do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 25-30 min. Lekko pomieszałem i zostawiłem przykryte na 15 min. Po 30 min. pieczenia jeszcze raz posmarowałem precle solanką. Zostawiłem na 10 min. Jak masz problem ze zwijaniem precli, zrób paluchy, dzieląc wałeczki na pół.