Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciastka walijskie z patelni wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Ciastka na małym ogniu smażyłem po 4 min. z każdej strony na złoty kolor. Sposób wykonania Jajka roztrzepałem z odrobina soli, dodałem do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, ziarnami z laski wanilii, masłem i cukrem. Potrzebne składniki 2 szklanki mąki 120 g masła 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 laska wanilii (lub kilka kropel aromatu) 1 szczypta soli olej do smażenia ulubione dodatki jak orzechy, rodzynki, czekolada Przepis na te ciastka podesłała mi właśnie moja Mama, której chcę serdecznie podziękować, za jej pomoc i wkład w tworzenie tej strony. Patelnię wstawiłem na mały ogień i posmarowałem ja pędzelkiem olejem, tak by nie pływały w nim ciastka, ale i nie przywierały do dna patelni. Gotowe ciastko podzieliłem na 3 części i rozwałkowałem każdą na placek o grubości 5-7 mm. O ile Wam się uda to możecie poczekać aż wystygną, lub je wcinać zaraz po zdjęciu z patelni. Kruche, błyskawiczne ciastka walijskie z patelni to idealny pomysł na Dzień Matki. Podziękować również za to, że to dzięki jej naukom dziś w ogóle potrafię gotować i mogę się tym dzielić z Wami. Odsączyłem je z tłuszczu na ręcznikach papierowych.