Wege kulki z ciecierzycy

Karol
Obiad
26.04.2019 12:32
Wege kulki z ciecierzycy

Potrzebne składniki 300 g ciecierzycy (może być z puszki) 2-3 łyżki mąki ryżowej (lub pszennej) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 cytryna 1 garść natki pietruszki 1 garść świeżej kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soli olej (do głębokiego smażenia) ziarna sezamu (do obtoczenia) Wege kulki z ciecierzycy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Kulki smażyłem na głębokim, rozgrzanym oleju, nie trzeba ich panierować ale możecie użyć bułki tartej, wtedy będą bardziej chrupiące z wierzchu. Doskonale sprawdzają się jako lekka przekąska w upalne dni, a że ciepło za oknem coraz bardziej a my po świętach potrzebujemy coś lżejszego do brzuszka włożyć, to polecam je szczególnie właśnie teraz. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Przygotowałem wszystkie składniki i włożyłem do miksera kolejno: zioła, cebulę, czosnek, ciecierzycę, przyprawy, sok z cytryny i otartą z niej skórkę. Kulki można panierować, można też eksperymentować z przyprawami i dobierać je wg. Są dobre zarówno na zimno jak i na ciepło. Łącznie: 30 min. Ilość porcji 3 osoby Wege kulki z ciecierzycy

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/wege-kulki-z-ciecierzycy/