Leczo z cukinią - składniki: - 2 cebule - 400 g kiełbasy - 400 g parówek - 5 papryk (najlepiej 3 czerwone, 1 żółta i 1 zielona albo wszystkie czerwone) - 4 cukinie - 1 kg pomidorów - 250 ml przecieru pomidorowego - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, oregano - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić leczo z cukinią? - W szerokim garnku z grubym dnem rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż do zeszklenia. Pyszne, sycące i niezwykle aromatyczne leczo z dodatkiem cukinii, kiełbasy, parówek i świeżych pomidorów, to proste do przygotowania danie jednogarnkowe, które doskonale sprawdza się w roli obiadu i kolacji. - Po upływie powyższego czasu dodaj oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę. Polecam Ci również mój przepis na drobiowe kotlety siekane z cukinią i kurczaka z warzywami i ryżem. Dodaj kiełbasę pokrojoną w półplasterki i parówki pokrojone w plasterki.