Pasztet jajeczny - składniki: - 10 jajek ugotowanych na twardo - 2 jajka surowe - 1 łyżka musztardy - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki kaszy manny - 2 łyżki śmietany 12% - 1 pęczek szczypiorku - przyprawy: sól i pieprz Smakowity, puszysty i prosty w przygotowaniu pasztet jajeczny, idealny nie tylko na wielkanocny stół. :) - Pasztet najlepiej kroi się na drugi dzień, kiedy całą noc poleży w lodówce. Polecam Ci również mój przepis na długo pieczoną łopatkę wieprzową i schab pieczony w rękawie. - Do formy przełóż masę jajeczną, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut. - Po upieczeniu pozostaw pasztet w formie do całkowitego ostudzenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/06/pasztet-jajeczny.html