Polecam. 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy Italian Allrounder Just Spices 6 jajek 1 kulka mozzarelli 100 g mozzarelli w kostce do pizzy 2 ciabatty 1-2 łyżki masła klarowanego olej listki bazylii sól, pieprz Kiedy jajka się zetną, wykłada się sos pomidorowy i mozzarellę, a przed podaniem dekoruje się całość listkami bazylii. Gdy masa jajeczna się zetnie rozkładamy na wierzchu podsmażone pomidory. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, czosnek oraz przyprawy. Na przyrumienioną ciabattę, wylewa się rozmącone jajka. Mozzarellę do pizzy kroimy w małą kostkę. Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż, zalewamy wrzącą wodą. Ciabattę kroimy w dużą kostkę. Mozzarellę osączamy z zalewy, kroimy na plasterki. W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. To taka niby pizza, niby chleb w jajku. Miąższ kroimy w kostkę.