3. Pieczemy w 180 stopniach około 30-35 minut do tzw. suchego patyczka Studzimy, przekrawamy na pół. Masa: - 2 budynie (2x40 g ) bez cukru - 500 ml mleka - 2 łyżki cukru - 200 g masła - 50-100 g czekolady gorzkiej 1. Ciasto z masą budyniową i truskawkami Blaszka: 23x33 cm Składniki biszkopt: - 6 jajek L - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanki drobnego cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka octu 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia się go. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i albo mieszamy delikatnie drewnianą łyżką, albo na najniższych obrotach miksera. Dodatkowo: - 2 galaretki truskawkowe - truskawki 1. Galaretki rozpuszczamy w takiej ilości wrzątku jak na jedną. 3. Miękkie masło ucieramy, następnie dodajemy porcjami wystudzony budyń, jak składniki nam się połączą, to dodajemy startą gorzką czekoladę, mieszamy.