Składniki: 3 duże nogi z kurczaka (samo mięso bez skóry i kości) 2 łyżki Ketchupu Kieleckiego pikantnego 2 łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej 1 łyżka oleju 1 szalotka 2 ząbki czosnku przyprawy: oregano, sól, pieprz, słodka wędzona papryka 1 czerwona papryka 1 cebula Mięso z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki. Szaszłyki z kurczaka w musztardowo-ketchupowej marynacie to sprawdzony przepis na udanego grilla. Ketchup wymieszać z musztardą, olejem, pokrojoną w piórka szalotką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Do marynaty przełożyć kawałki kurczaka, dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Oba produkty występują w nowych wygodniejszych opakowaniach, dzięki czemu sprawdzą się także jako dodatek do gotowego posiłku.