Składniki: Biszkopt czekoladowy: – 4 jaja (temp. pokojowa) – 3/4 szklanki mąki pszennej – 1/2 szklanki cukru – szczypta soli – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem – 500 g serka mascarpone – 3-4 łyżki cukru pudru Galaretka – 2 galaretki truskawkowe – ok. 700 g truskawek – 750 ml wody Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia i stężenia. Następnie albo zmniejszamy obroty miksera albo delikatnie mieszamy łyżką z suchymi składnikami (dodając je w dwóch – trzech partiach). Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni góra – dół ok. 25 minut ( do suchego patyczka). Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 30 x 25 cm – wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki płukamy i suszymy, większe kroimy na pół Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli a następnie stopniowo dosypujemy cukier.